Piano- en keyboardles en muziektheorie

De theorie van de muziek is voor veel muzikanten een duister bos waar ze met gepaste eerbied omheen lopen. In dat bos zijn echter grote schatten te vinden die het spelen en beluisteren van muziek vergaand verdiepen. Als je de verbanden weet te leggen tussen toonladders, akkoorden, harmonie en ritmiek ben je in staat muziek veel sneller in te studeren. Ook bij het beluisteren van muziek zul je de dingen veel beter kunnen onderscheiden. Als je wilt componeren is theoretische kennis erg praktisch en dit stelt je in staat je creativiteit in een klinkend resultaat om te zetten.

In deze lessen wordt het leren spelen van piano of keyboard gecombineerd met theorie. De theorie en het spelen worden op deze manier geïntegreerd en verrijken elkaar. De lessen zijn uitermate geschikt voor mensen die al een instrument bespelen en ook piano/keyboard als tweede instrument eigen willen maken.

Klassieke muziek, jazz en pop hebben elk hun eigen theorie. Je kunt aangeven op welke van deze drie muziekstijlen het zwaartepunt moet liggen.

Cursusgeld: