Piano- en keyboardles

Pianoles

De piano is een veelzijdig instrument waar je alle muzieksoorten en muziekstijlen op kunt spelen. Je leert tijdens de lessen eerst een aantal basisvaardigheden door middel van leuke speelstukken. Je leert dit aan de hand van luisteroefeningen en notenlezen voor de rechter- en linkerhand. Hierna kun je allerlei muziekstukken spelen. Klassiek, pop en jazz.

Een piano is een groot en zwaar instrument van rond de 200 kg en past niet in iedere huiskamer. Daarom spelen leerlingen soms ook op een elektrische piano. Die is minder groot en zwaar en je kunt er ook zachter en met een koptelefoon op spelen. Bovendien is een elektrische piano goedkoper.

Keyboardles

Het keyboard werd 35 jaar geleden ontwikkeld. Een keyboard heeft veel geluiden (voices) en ritmebegeleidingen (styles) die er voor zorgen dat het al snel mooi klinkt. Ook goedkope keyboards (vanaf € 100,-) klinken tegenwoordig al heel mooi.

In Het Muziekhuis leer je het keyboard zo te bespelen dat je alle functies benut. Je leert ook noten lezen voor de linker- en rechterhand, zodat je ook op een piano kunt spelen.

Piano of keyboard

Soms weten leerlingen niet zo goed of ze piano of keyboard moeten kiezen. Dat hoeft geen probleem te zijn. Beide instrumenten zijn in Het Muziekhuis aanwezig en de lessen zijn zo ingericht dat je als leerling gemakkelijk kunt overstappen van het ene naar het andere instrument. Er zijn piano’s verkrijgbaar met een keyboardgedeelte (Rhythmpiano’s). Op deze instrumenten kun je keyboard en piano spelen.

Lesvormen en tarieven