Muziek en computer

Computers bieden veel muzikale mogelijkheden. Op alle Apple computers is het programma GarageBand geïnstalleerd. Dit programma stelt je in staat om muziek op te nemen, te bewerken en op een eenvoudige manier bladmuziek uit te werken en te printen. Om je op weg te helpen biedt Het Muziekhuis een korte cursus waarbij je de mogelijkheden van GarageBand leert kennen.

Om professionele opnamen te maken biedt Apple het programma Logic Pro. Ook voor dit programma biedt Het Muziekhuis een cursus om de essenties van het programma te leren kennen.

In Logic Pro zit het programma Mainstage ingebouwd. Dit programma is voor podiumgebruik gemaakt en biedt tal van mogelijkheden om de performance-instellingen van je keyboard gedetailleerd vast te leggen.

Wil je zelf bladmuziek maken, dan kun je bij Het Muziekhuis een cursus doen met het programma Finale. Je kunt bladmuziek uitwerken vanaf een eenvoudig pianostuk tot de meest complexe partituren, waarbij je de partijen geautomatiseerd kunt opsplitsen en printen.

Cursusgeld:

  • Cursus GarageBand, 2 keer een uur € 84,-
  • Cursus Logic/Mainstage, 4 keer een uur € 155,-
  • Cursus Finale, 4 keer een uur € 155,-
  • Je kunt deze cursussen ook met twee personen doen, zodat de lesprijs per persoon de helft goedkoper is. Je kunt een cursus uitbreiden voor € 42,- per uur.